442033189700
Korkealaatuiset kodinkoneet
suunniteltu Australiassa juuri sinulle.
 

" Vanhaa sanontaa lainaten: hyvästä LAADUSTA kannattaa maksaa, sillä LAATU kestää aikaa " - Justin Chellis, Ayr, Queensland.

Usein kysytyt kysymykset Optimum Mehupuristimesta

Pääset alkuun katsomalla Opi tuntemaan Optimum-mehupuristimesi -videomme!


Mitä eroa on pienireikäisellä siivilällä, suurempireikäisellä siivilällä ja reiättomällä siivilällä ?

Hienoreikäinen siivilä on tarkoitettu kovemmille hedelmille ja vihanneksille (ULTEM/PEI-materiaali), karkeampi siivilä pehmeämmille hedelmille ja kasviksille ja hedelmälihalle (nylonmateriaali).

Hienoreikäinensiivilä päästää vähemmän hedelmälihaa mehuun pienempien reikiensä takia. Karkeampi siivilä päästää paljon enemmän hedelmälihaa mehuun (lisäten näin mehun kuitumäärää).

Useimmiten hienoreikäistä siivilää voidaan käyttää kaikissa tapauksissa, paitsi jos haluat mehuun enemmän hedelmälihaa, riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Reiätöntä sileää siivilää, jota voidaan kutsua myös homogenointisiiviläksi (ULTEM/PEI-materiaali) käytetään valmistamaan pähkinävoita, jäätelöitä ja vauvan ruokia. Reiätön siivilä ei erota nesteitä hedelmälihasta.


Vihjeitä Optimum 400 käyttöön ja miten välttää koneen jumiutuminen hedelmälihaa vähennettäessä:

Vihje #1) Älä paina tai työnnä aineksia mehupuristimeen

Suurin osa meistä on tehnyt mehua vanhanmallisella mehulingolla. Muistat varmaan, miten ainekset pitää painaa tai työntää laitteeseen voimakkaasti ja niihin voi käyttää myös kokonaisia kasviksia tai hedelmiä kuten omenoita. Kasviksia tai hedelmiä pitää työntää voimakkaasti, jotta ne työntyvät pyörivään terään missä ne silppuavat pieniksi lentäviksi palasiksi.

Älä paina tai työnnä aineksia käyttäessäsi Optimum mehupuristinta tai mitä tahansa muuta mehupuristinta. Laitteessa ei ole pyörivää terää eivätkä ainekset siis silppoudu. Painamista ei siis tarvita. Sitä vastoin, anna yksinkertaistesi ainestesi pudota pyörivään kairaan. Voimaa ei tarvitse käyttää  ja liian suuren määrän pakottaminen syöttöputkeen voi tukkeuttaa kairan aiheuttaen hedelmälihan tulvimisen mehuusi tai mehupuristimen tukkeutumisen.

Kun mehustat yrttejä, syötä yrttejä pieni määrä kerrallaan ja leikkaa yrtit noin kolmen sentin pituisiksi. Kun yrtit ovat tarpeeksi lyhyitä, jäte pääse helposti ulos jäteputkesta. Sinun ei tarvitse tehdä yrteistä palloja. Voit syöttää korianteria, persiljaa, lehtikaalia, pinaattia ja muita yrttejä hitaasti painamatta pieniä määriä kerrallaan .

Hyvä neuvo suurille lehteville, lankamaisille tai säikeisille kasviksille on irrottaa lehti varresta, leikata sekä lehdet että varsi noin 3-5 sentin pituisiksi ja syöttää ne hellästi mehupuristimeen antaen kairain vetää ainekset koneeseen ja käyttäen paininta hellästi jos se on tarpeen.

Vihje #2) Mehusta ensin kasvkset, joissa on vähän kuitua ja paljon kuitua sisältävät kasvikset lopuksi

Tässä on tärkeä vihje: Jos aiot mehustaa paljon kuitua sisältäviä kasviksia kuten selleriä tai pinaattia, mehusta ne viimeiseksi! Miksi? Koska sellerin kuiduilla on tapana kasautua poistoputkeen mehustimen kierrerkairan alaosaan. Jos putki tukkeutuu, hedelmälihaa pursuu yli ja sitä tulee mehuun enemmän kuin tarkoitus. Tosin, jos noudatat vihjettä #1, todennäköisyys poistoputken tukkeutumiselle on erittäin epätodennäköistä.

Kunhan poistoputki pysyy auki, hedelmälihan määrä mehussa pysyy minimaalisena. Paras tapa taata tämä, on mehustaa ensin hedemät ja vihannekset, jotka sisältävät vähän kuitua, kuten omenat ja porkkanat, ja säästää lankamaiset ja säikeiset kasvikset loppuun. Näin takaat paremman lopputuloksen ja hedelmälihan määrä mehussa pysyy normaalina.

Huom: jos aiot mehustaa suuria määriä mehua ja et välitä vaikka mehussa olisi vähän hedelmälihaa, toinen vaihtoehto (joka takaa ettet tukkeuta mehupuristinta) on vuorotella säikeisten kasvisten ja yrttien sekä kovempien aineksien, kuten porkkanan ja punajuuren välillä.

Vihje #3) Aseta punainen tulppa oikein

Varmista, että punainen kumitulppa mehukulhon alapuolella on asetettu oikein urilleen. Tämä osa on irroitettava, jotta kulhon voi puhdistaa paremmin, mutta usein sitä ei laiteta takaisin paikoilleen oikein. Sen tehtävä on lisätä painetta, jotta hedelmäliha siirtyy poistoputkeen. .

Vihje #4) Mehusta mehusi

Jos mehussasi on mielestäsi edelleen liikaa hedelmälihaa, yksinkertaisesti kaada mehu takaisin mehupuristimeen ja toisen mehustamisen jälkeen lähes kaikki hedelmäliha on poistunut.

Voit myös siivilöidä sen siivilöintipussilla, mutta se vie enemmän aikaa.


Mehupuristimen hanan käyttö :

Hanaa käyttämällä saat Optimum mehupuristmeen lisäominaisuuksia. Kun se on oikein paikoillaan, voit aloittaa mehustamisen hana kiinni. Tämä mahdollistaa sekoitustoiminnon, joka antaa sinun mehustaa aineksesi sekoitetun mehun valuessa mehukannuun (300ml). Kun mehu on mehustettu, avaa hana ja anna mehun valua suoraan lasiisi. Näin vaahdon määrä vähenee huomattavasti. Automaattisen hedelmälihan poistotoiminnon ansiosta, voit jatkaa mehustamista kunnes kannu on täynnä, päästää mehun pois avaamalla hanan ja jatkaa mehustamista edelleen. Sekoitustoiminto parantaa lopputulosta myös pähkinämaitoa tehtäessä.


Miten kauan minun pitäisi liottaa manteleita mantelimaidon tekemistä varten?

Suosittelemme vähintään kuuden tunnin liotusta, mutta paras tulos tulee 12-14 tunnin liotuksella. Vaihda liotusvesi joka 12 tunti.

Jos vesi on vaihdettu säännöllisesti, voit jättää ne likomaan vielä kauemminkin, tosin mantelit alkavat usein käymään lämpötilasta ja sääolosuhteista riippuen.

Koska liotuksen tarkoitus on imitoida luonnollista sadetta, alkuperäisen liotusajan jälkeen voit ottaa mantelit pois vedestä ja idättää niitä (laittaen ne idätysastiaan tai lasiin siivilöintipussissa ja huuhdellen niitä 12 tunnin välein). Jos mantelit ovat hyvälaatuisia, ne kasvattavat pian pieniä ituja. Liiallinen liottaminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa.


Mitkä ovat Optimum 400 Mehupuristimen mitat?

Korkeus: 46 cm
Leveys: 18 cm
Pituus: 23 cm
 Putken mitat: 3.5 x 5.5 cm

Copyright Athena Solutions Pty Ltd

Optimum-tuotteiden ylpeä jälleenmyyjä Suomessa

PayPal Logo

YHTEYSTIEDOT

  • Athena Solutions Pty Ltd – Froothie (NL)
    Unit 1/ 24, London Drive,
    Bayswater VIC 3153,
    Australia
  • Y-rekisteritunnus : NL 824103099B01
    Asiakaspalvelu : [email protected]

INSTAGRAM